Ingredienser

4 portioner
200 gram kokta vannameiräkor
Marinad
2 st lime
0,5 st apelsin
1 tsk chiliflakes
1 nypa salt och peppar
Salsa
1 st mango (alt 250 gram fryst)
2 st avocado
0,5 st rödlök
0,5 st kruka koriander (kan bytas motbasilika)
1 st lime
0,5 dl olivolja
1 tsk chiliflakes
1 nypa salt och peppar

Produkter

Gör så här

  1. Snabbtina i 20-30 minuter i kallt vatten eller ta ut räkorna och tina i kyl dagen innan.
     

    Marinad

  2. Pressa ur saft ur lime, apelsin och blanda med kryddorna.
  3. Blanda ner räkorna i marinaden och ställ i kylen.
  4. Låt helst stå i minst en timme. 

    Salsa
  5. Skala och skär mango och avocado i bitar.
  6. Skölj och hacka koriander.
  7. Pressa saft ur lime.
  8. Blanda samman ovanstående med olja och kryddor.
  9. Ställ in i kylen tills servering .

    Servering
  10. Fördela salsan på tallrikar, toppa med räkor och korriander.

Limemarinerade räkor med mango och avocadosalsa