Bild
Ingredienser
4 portioner
200
gram
kokta vannameiräkor
Marinad
2
st
lime
0,5
st
apelsin
1
tsk
chiliflakes
1
nypa
salt och peppar
Salsa
1
st
mango (alt 250 gram fryst)
2
st
avocado
0,5
st
rödlök
0,5
st
kruka koriander (kan bytas motbasilika)
1
st
lime
0,5
dl
olivolja
1
tsk
chiliflakes
1
nypa
salt och peppar
Produkter
Gör så här
Snabbtina i 20-30 minuter i kallt vatten eller ta ut räkorna och tina i kyl dagen innan.
Marinad
- Pressa ur saft ur lime, apelsin och blanda med kryddorna.
- Blanda ner räkorna i marinaden och ställ i kylen.
- Låt helst stå i minst en timme.
Salsa - Skala och skär mango och avocado i bitar.
- Skölj och hacka koriander.
- Pressa saft ur lime.
- Blanda samman ovanstående med olja och kryddor.
- Ställ in i kylen tills servering .
Servering - Fördela salsan på tallrikar, toppa med räkor och korriander.