Bild

Ingredienser
4 portioner
400
gram
vannameiräkor (råa)
1
st
pesto alla genovesa
500
gram
fusili
1
st
zucchini
2
msk
olivolja
300
gram
rostade röda paprikor, strimlade
2
dl
parmesanost riven
8
st
strimlade basilikablad
100
gram
körsbärstomater till garnering
Produkter
Gör så här
- Blanda vannameiräkorna med 4 msk grön pesto och låt dem marineras i cirka 20 minuter.
- Tillaga pastan enligt anvisningarna på förpackningen. Spara gärna lite av pastavattnet till slutet.
- Hetta upp en stor stekpanna med lite olivolja på medelhög värme.
- Använder du förkokta räkor? Stek dem hastigt tills de blir genomvarma.
- Har du råa räkor? Stek dem i 4–6 minuter, vänd efter halva tiden tills de är fasta och inte längre genomskinliga. - Rör ner den kokta pastan och strimlad zucchini i pannan med räkorna.
- Tillsätt resten av peston, de strimlade rostade paprikorna och riven parmesan.
- Smaka av med salt och svartpeppar.
- Vill du ha lite hetta? Strö över 1 tsk chiliflakes.
- Toppa med färsk basilika, extra parmesan – och njut direkt!