Ingredienser

4 portioner
400 gram vannameiräkor (råa)
1 st pesto alla genovesa
500 gram fusili
1 st zucchini
2 msk olivolja
300 gram rostade röda paprikor, strimlade
2 dl parmesanost riven
8 st strimlade basilikablad
100 gram körsbärstomater till garnering

Produkter

Gör så här

  1. Blanda vannameiräkorna med 4 msk grön pesto och låt dem marineras i cirka 20 minuter.
  2. Tillaga pastan enligt anvisningarna på förpackningen. Spara gärna lite av pastavattnet till slutet.
  3. Hetta upp en stor stekpanna med lite olivolja på medelhög värme.
    -   Använder du förkokta räkor? Stek dem hastigt tills de blir genomvarma.
    -    Har du råa räkor? Stek dem i 4–6 minuter, vänd efter halva tiden tills de är fasta och inte längre genomskinliga.
  4. Rör ner den kokta pastan och strimlad zucchini i pannan med räkorna.
  5. Tillsätt resten av peston, de strimlade rostade paprikorna och riven parmesan.
  6. Smaka av med salt och svartpeppar.
  7. Vill du ha lite hetta? Strö över 1 tsk chiliflakes.
  8. Toppa med färsk basilika, extra parmesan – och njut direkt!
     

Pestopasta med räka och rökt paprika