Ingredienser

4 portioner
800 gram vannameiräkor
3 dl vispgrädde
2 dl mjölk
1 dl gröna ärtor
smör till stekning
chiliflakes eller färsk hackad chili
blandad sallad
jasminris
salt och peppar
Marinad
2 msk sesamolja
3 msk thai chilisås (sötstark)
2 msk ostronsås thai
1 tsk soja
3 st vitlöksklyftor
1 tsk worcestershiresås
2 cm riven ingefära
1 st saft från citron

Produkter

Gör så här

  1. Snabbtina i 20-30 minuter i kallt vatten eller ta ut räkorna och tina i kyl dagen innan.
  2. Häll räkorna i ett durkslag och torka av lätt med hushållspapper.
  3. Blanda alla ingredienserna till marinaden.
  4. Lägg de tinade räkorna i marinaden och låt ligga i minst en timme i kylen.
  5. Koka riset enligt anvisningarna på förpackningen.
  6. Stek räkorna i smör ett par minuter.
  7. Salta och peppra räkorna.
  8. Häll på mjölk och grädde samt ärtor.
  9. Låt koka ca 3-4 minuter.
  10. Smaka av med chiliflakes och salt.
  11. Servera med sallad och jasminris.