Bild

Ingredienser
4 portioner
800
gram
vannameiräkor
3
dl
vispgrädde
2
dl
mjölk
1
dl
gröna ärtor
smör till stekning
chiliflakes eller färsk hackad chili
blandad sallad
jasminris
salt och peppar
Marinad
2
msk
sesamolja
3
msk
thai chilisås (sötstark)
2
msk
ostronsås thai
1
tsk
soja
3
st
vitlöksklyftor
1
tsk
worcestershiresås
2
cm riven ingefära
1
st
saft från citron
Produkter
Gör så här
- Snabbtina i 20-30 minuter i kallt vatten eller ta ut räkorna och tina i kyl dagen innan.
- Häll räkorna i ett durkslag och torka av lätt med hushållspapper.
- Blanda alla ingredienserna till marinaden.
- Lägg de tinade räkorna i marinaden och låt ligga i minst en timme i kylen.
- Koka riset enligt anvisningarna på förpackningen.
- Stek räkorna i smör ett par minuter.
- Salta och peppra räkorna.
- Häll på mjölk och grädde samt ärtor.
- Låt koka ca 3-4 minuter.
- Smaka av med chiliflakes och salt.
- Servera med sallad och jasminris.