Bild

Ingredienser
4 portioner
250
gram
risnudlar
400
gram
vannameiräka skalad 26/30, ASC
1
msk
matolja
150
gram
ostronskivling
100
gram
böngroddar
3
st
salladslökar
1
msk
sambal oelek
1
msk
flytande honung
1
msk
risvinäger
1
msk
sesamolja
Buljong
3
msk
kycklingfond (touch of taste)
1
l
vatten
2
msk
japansk soya
1
msk
fisksås
20
gram
färsk ingefära
0,5
st
röd chili
2
st
stjärnanis
Produkter
Gör så här
- Koka risnudlarna enligt anvisning på förpackning.
- Spola nudlarna i kallt vatten och ställ åt sidan.
- Riv ingefära till buljongen.
- Kärna ur och finstrimla chili till buljongen.
- Koka upp alla ingredienserna till buljongen och låt småkoka under 5-6 min.
- Plocka ostronskivlingen.
- Blanda ostronskivling, böngroddar, sambal oelek, honung, risvinäger och sesamolja i en bunke.
- Fräs vannameiräkorna i matolja i en stekpanna under 3-4 min.
- Lägg nudlar och svampblandning i botten på skålarna.
- Häll den varma buljongen över blandningen.
- Strimla salladslök.
- Garnera med vannameiräkor och salladslök.
- Om så önskas kan ägghalvor adderas för en mer mättande ramen.