Ingredienser

4 portioner
250 gram risnudlar
400 gram vannameiräka skalad 26/30, ASC
1 msk matolja
150 gram ostronskivling
100 gram böngroddar
3 st salladslökar
1 msk sambal oelek
1 msk flytande honung
1 msk risvinäger
1 msk sesamolja
Buljong
3 msk kycklingfond (touch of taste)
1 l vatten
2 msk japansk soya
1 msk fisksås
20 gram färsk ingefära
0,5 st röd chili
2 st stjärnanis

Produkter

Gör så här

  1. Koka risnudlarna enligt anvisning på förpackning.
  2. Spola nudlarna i kallt vatten och ställ åt sidan.
  3. Riv ingefära till buljongen.
  4. Kärna ur och finstrimla chili till buljongen.
  5. Koka upp alla ingredienserna till buljongen och låt småkoka under 5-6 min.
  6. Plocka ostronskivlingen.
  7. Blanda ostronskivling, böngroddar, sambal oelek, honung, risvinäger och sesamolja i en bunke.
  8. Fräs vannameiräkorna i matolja i en stekpanna under 3-4 min.
  9. Lägg nudlar och svampblandning i botten på skålarna.
  10. Häll den varma buljongen över blandningen.
  11. Strimla salladslök.
  12. Garnera med vannameiräkor och salladslök.
  13. Om så önskas kan ägghalvor adderas för en mer mättande ramen.