Ingredienser

4 portioner
800 gram vannameiräkor (råa med skal eller förkokta med stjärt)
1 kilo sjögrässallad
Marinad
2 st sesamolja
2 msk sesamfrön
1 msk soja
1 msk lime
1 msk färsk riven ingefära
1 st pressad vitlökssklyfta

Produkter

Gör så här

  1. Börja med marinaden
  2. Riv ingefära och pressa vitlöksklyfta.
  3. Blanda dessa två med lime, soja och sesamolja i en bunke.
  4. Lägg vannameiräkorna i marinaden och täck över skålen.
  5. Ställ in i kylen i 2 timmar.
  6. Grilla eller halstra räkorna i stekpanna under cirka 4 minuter (om du använder de förkokta vannameiräkorna tillaga/grilla endast 2 minuter).
  7. Rosta sesamfrön i en torr, het stekpanna tills de fått färg.
  8. Lägg upp sjögrässalladen och garnera med vannameiräkorna runt om.
  9. Strö över sesamfrön på räkorna.