Bild

Ingredienser
4 portioner
800
gram
vannameiräkor (råa med skal eller förkokta med stjärt)
1
kilo
sjögrässallad
Marinad
2
st
sesamolja
2
msk
sesamfrön
1
msk
soja
1
msk
lime
1
msk
färsk riven ingefära
1
st
pressad vitlökssklyfta
Produkter
Gör så här
- Börja med marinaden
- Riv ingefära och pressa vitlöksklyfta.
- Blanda dessa två med lime, soja och sesamolja i en bunke.
- Lägg vannameiräkorna i marinaden och täck över skålen.
- Ställ in i kylen i 2 timmar.
- Grilla eller halstra räkorna i stekpanna under cirka 4 minuter (om du använder de förkokta vannameiräkorna tillaga/grilla endast 2 minuter).
- Rosta sesamfrön i en torr, het stekpanna tills de fått färg.
- Lägg upp sjögrässalladen och garnera med vannameiräkorna runt om.
- Strö över sesamfrön på räkorna.