Ingredienser

4 portioner
400 gram kokta vannameiräkor
Marinad
2 st lime
1 tsk chiliflakes
1 nypa salt och peppar
Sallad
400 gram små delikatesspotatisar alt. färskpotatis
6 st ägg
125 gram sockerärtor
150 gram körbärstomat
0,5 st gurka
2 st avocado
100 gram rädisor
125 gram ekologisk bladsallad
1 st citron
1 näve dill
Dressing
0,5 st citron
0,5 dl olivolja
1 tsk dijonsenap
2 tsk honung
3 msk färsk hackad dill
nypa salt och peppar

Produkter

Gör så här

  1. Snabbtina i 20-30 minuter i kallt vatten eller ta ut räkorna och tina i kyl dagen innan.
  2. Pressa saften ur lime och blanda ner kryddorna till marinaden
  3. Blanda ner räkorna i marinaden och ställ i kylen. Marinera minst en timme. 
  4. Koka potatisen i saltat vatten tills den är mjuk.
  5. Koka ägg, cirka 6-7 min, och låt svalna.
  6. Skiva upp alla ingredienserna till salladen.
  7. Skala och halvera ägg.
  8. Vispa ihop dressingen och blanda samman med salladen och potatisen.
  9. Toppa salladen med räkor och halverade ägg. 
  10. Garnera med färsk dill och citron.

Sommarsallad med räkor, ägg och potatis