Bild
Ingredienser
4 portioner
400
gram
kokta vannameiräkor
Marinad
2
st
lime
1
tsk
chiliflakes
1
nypa
salt och peppar
Sallad
400
gram
små delikatesspotatisar alt. färskpotatis
6
st
ägg
125
gram
sockerärtor
150
gram
körbärstomat
0,5
st
gurka
2
st
avocado
100
gram
rädisor
125
gram
ekologisk bladsallad
1
st
citron
1
näve
dill
Dressing
0,5
st
citron
0,5
dl
olivolja
1
tsk
dijonsenap
2
tsk
honung
3
msk
färsk hackad dill
nypa
salt och peppar
Produkter
Gör så här
- Snabbtina i 20-30 minuter i kallt vatten eller ta ut räkorna och tina i kyl dagen innan.
- Pressa saften ur lime och blanda ner kryddorna till marinaden
- Blanda ner räkorna i marinaden och ställ i kylen. Marinera minst en timme.
- Koka potatisen i saltat vatten tills den är mjuk.
- Koka ägg, cirka 6-7 min, och låt svalna.
- Skiva upp alla ingredienserna till salladen.
- Skala och halvera ägg.
- Vispa ihop dressingen och blanda samman med salladen och potatisen.
- Toppa salladen med räkor och halverade ägg.
- Garnera med färsk dill och citron.