Ingredienser

4 portioner
800 gram upptinade tigerräkor 8/12 med skal
1 st ananas
Mangosalsa
1 st hel mogen mango
1 st röd chili
1 st schalottenlök
1 msk färsk basilika
1 msk citronsaft
1 msk smör
1 nypa salt

Produkter

Gör så här

  1. Börja med salsan
  2. Kärna ur och grovhacka mango.
  3. Kärna ur och strimla den röda chilin.
  4. Finstrimla basilikan.
  5. Smält smöret i en kastrull
  6. Stek schalottenlök, mango och chili utan att det får färg.
  7. Tillsätt citronsaft och smaka av med salt.
  8. Sjud samman under ytterligare några minuter
  9. Mixa sedan salsan slät med en stavmixer.
  10. Låt svalna och tillsätt  basilikan.
  11. Skala räkorna, men behåll tippen kvar.
  12. Smörstek räkorna innan servering.
  13. Skala ananasen, skär ut roten, skär i lagom breda bitar och smörstek.
  14. Till servering används vida glas.
  15. Börja med salsan och fyll på med ananas och räkor.

Servera som huvudrätt eller som förrätt (räcker till 8 st)