Bild

Ingredienser
4 portioner
800
gram
upptinade tigerräkor 8/12 med skal
1
st
ananas
Mangosalsa
1
st
hel mogen mango
1
st
röd chili
1
st
schalottenlök
1
msk
färsk basilika
1
msk
citronsaft
1
msk
smör
1
nypa
salt
Produkter
Gör så här
- Börja med salsan
- Kärna ur och grovhacka mango.
- Kärna ur och strimla den röda chilin.
- Finstrimla basilikan.
- Smält smöret i en kastrull
- Stek schalottenlök, mango och chili utan att det får färg.
- Tillsätt citronsaft och smaka av med salt.
- Sjud samman under ytterligare några minuter
- Mixa sedan salsan slät med en stavmixer.
- Låt svalna och tillsätt basilikan.
- Skala räkorna, men behåll tippen kvar.
- Smörstek räkorna innan servering.
- Skala ananasen, skär ut roten, skär i lagom breda bitar och smörstek.
- Till servering används vida glas.
- Börja med salsan och fyll på med ananas och räkor.
Servera som huvudrätt eller som förrätt (räcker till 8 st)