Bild
Ingredienser
4 portioner
600
gram
vannameiräka råa utan skal, tinade
2
st
pak choi (sköljda och grovt skurna)
1
st
gul lök (grovt skuren)
2
st
vitlöksklyftor (finhackade)
1
st
broccoli (skölj och skär ner i lagom bitar)
1,5
dl
böngroddar
2
st
gula paprikor (strimlade)
1
st
röd chili (strimlad)
1
tsk
salt
2
msk
smör/rapsolja
Marinad
2
msk
sesamfrö
1
dl
torrt vittvin
1
dl
hois insås
2
msk
soja
1
msk
honung
2
msk
koriander (grovt skuren)
Produkter
Gör så här
- Börja med att blanda samman alla ingredienser till marinaden.
- Hetta därefter upp en wokpanna och tillsätt smör/rapsolja, låt det bli gyllene i färgen.
- Vänd ner pak choi, gul lök, vitlök, broccoli, paprika och chili.
- Fräs allt under 3 minuter, utan att grönsakerna får färg.
- Vänd ner vannameiräkorna och häll över marinaden och låt det sjuda under några minuter tills räkorna är klara.
- Tillsätt böngroddarna och smaka av med salt.
- Servera med glasnudlar eller ris.