Ingredienser

4 portioner
4 st surimi med krabbsmak, delade på längden 1 gång
4 dl sushiris, koka enligt förpackningen
2,5 msk risvinäger
1,5 msk socker
1 msk salt
0,5 st avokado, i strimlor
4 st noriblad
2 msk sesamfrön, rostade
1 msk majonnäs
wasabi

Produkter

Gör så här

  1. Koka riset och låt sedan riset kallna en aning.
  2. Värm upp risvinägern med socker och salt, tills sockret smält.
  3. Låt svalna och blanda sedan vinägerblandningen med riset.
  4. Lägg ut en kökshanduk på arbetsbänken och ta ett noriark och bred på riset över två tredjedelar av arket, med hjälp av blöta fingrar.
  5. Den delen som ej har ris vänder du bort från dig.
  6. Lägg sedan på surimin och avokado tvärs över.
  7. Bred på majonnäs och ett tunt lager wasabi, samt strö över sesamfrön.
  8. Ta hjälp av handuken och rulla ihop noriarket med ris och fyllning på.
  9. Skär sedan rullen i centimetertjocka skivor.
  10. Servera med soja och wasabi.