Bild
Ingredienser
4 portioner
4
st
surimi med krabbsmak, delade på längden 1 gång
4
dl
sushiris, koka enligt förpackningen
2,5
msk
risvinäger
1,5
msk
socker
1
msk
salt
0,5
st
avokado, i strimlor
4
st
noriblad
2
msk
sesamfrön, rostade
1
msk
majonnäs
wasabi
Produkter
Gör så här
- Koka riset och låt sedan riset kallna en aning.
- Värm upp risvinägern med socker och salt, tills sockret smält.
- Låt svalna och blanda sedan vinägerblandningen med riset.
- Lägg ut en kökshanduk på arbetsbänken och ta ett noriark och bred på riset över två tredjedelar av arket, med hjälp av blöta fingrar.
- Den delen som ej har ris vänder du bort från dig.
- Lägg sedan på surimin och avokado tvärs över.
- Bred på majonnäs och ett tunt lager wasabi, samt strö över sesamfrön.
- Ta hjälp av handuken och rulla ihop noriarket med ris och fyllning på.
- Skär sedan rullen i centimetertjocka skivor.
- Servera med soja och wasabi.