Ingredienser

4 portioner
4 st bläckfiskfiléer, tinade och skurna i ringar
800 gram tigerräkor, tinade
400 gram seafoodmix, tinad
500 gram avorioris
1,5 l hummerfond
400 gram gröna ärter
1 gram saffran
4 st schalottenlök, finhackad
6 st cocktailtomater, tärnade
2 st röd paprika, strimlad
olivolja
citron
salt och peppar

Produkter

Gör så här

  1. Fräs ris, schalottenlök och saffran i lite olivolja i en gryta.
  2. Tillsätt hummerfonden och koka riset cirka 15 minuter.
  3. Riset skall ha lite "kärna" kvar när det är klart.
  4. Stek paprikan och cocktailtomater i en separat panna med olivolja.
  5. När de mjuknat och fått färg vänd i bläckfiskringarna, seafoodmixen och tigerräkorna och stek i cirka 3 minuter till.
  6. Häll över blandningen med ärtorna i grytan med riset och värm på i någon minut till.
  7. Servera med aioli och citron.