Ingredienser

4 portioner
400 gram upptinade calamares
Räk- och laxfärs
150 gram vannameiräkor av mindre storlek
50 gram lax
1 st ägg
2 msk grädde
salt och peppar
dill, koriander

Produkter

Gör så här

  1. Tina bläckfisken i kallt vatten i kylen.
  2. Skölj den i en bunke med rinnande kallt vatten.
  3. Lägg bläckfisken på en handduk i kylen för att torka.
  4. Mixa räkorna och laxen i en matberedare med knivar.
  5. Mixa snabbt i några sekunder, tillsätt därefter ägg och grädde.
  6. Mixa färsen slät och smaka av med salt och peppar.
  7. Önskas kryddor finhacka och tillsätt t.ex. dill eller koriander. Sätt färsen i kylen i minst en timme.
  8. Använd spritspåse för att fylla bläckfisken. Fyll inte hela bläckfisken då färsen sväller. Fyll ungefär 90% av bläckfisken med färs.
  9. Serveras med blancherade grönsaker och skaldjursfond.