Bild
Ingredienser
4 portioner
400
gram
upptinade calamares
Räk- och laxfärs
150
gram
vannameiräkor av mindre storlek
50
gram
lax
1
st
ägg
2
msk
grädde
salt och peppar
dill, koriander
Produkter
Gör så här
- Tina bläckfisken i kallt vatten i kylen.
- Skölj den i en bunke med rinnande kallt vatten.
- Lägg bläckfisken på en handduk i kylen för att torka.
- Mixa räkorna och laxen i en matberedare med knivar.
- Mixa snabbt i några sekunder, tillsätt därefter ägg och grädde.
- Mixa färsen slät och smaka av med salt och peppar.
- Önskas kryddor finhacka och tillsätt t.ex. dill eller koriander. Sätt färsen i kylen i minst en timme.
- Använd spritspåse för att fylla bläckfisken. Fyll inte hela bläckfisken då färsen sväller. Fyll ungefär 90% av bläckfisken med färs.
- Serveras med blancherade grönsaker och skaldjursfond.