Bild
Ingredienser
4 portioner
800
gram
calamares a la romana - tina ej innan tillagning
2
st
tomater
1
st
röd chili
0,5
msk
oregano – helst färsk
1
st
vitlöksklyfta
1
tsk
malen spiskummin
1
tsk
pressad limejuice
0,5
msk
äppelcidervinäger
0,25
tsk
salt
0,25
tsk
nymald svartpeppar
1
msk
koriander - helst färsk
0,5
tsk
chilipulver
neutral olja till fritering
Produkter
Gör så här
- Börja med att blanda salsan
- Dela chilin, ta bort kärnorna och finhacka chilin.
- Skär tomaterna i bitar, blanda med chilin och övriga ingredienser. Mixa blandningen till en finfördelad salsa.
- Hetta upp olja i en kastrull. Kontrollera att oljan är tillräckligt varm genom att lägga i en brödbit. Blir brödbiten gyllenbrun är temperaturen korrekt.
- Lägg i ringarna och fritera dem i oljan tills de är gyllenbruna. Lyft upp ringarna och lägg dem på hushållspapper.
- Servera som dipp till bläckfiskringarna. Komplettera med sallad och ris om det ska vara en huvudrätt.