Ingredienser

4 portioner
800 gram calamares a la romana - tina ej innan tillagning
2 st tomater
1 st röd chili
0,5 msk oregano – helst färsk
1 st vitlöksklyfta
1 tsk malen spiskummin
1 tsk pressad limejuice
0,5 msk äppelcidervinäger
0,25 tsk salt
0,25 tsk nymald svartpeppar
1 msk koriander - helst färsk
0,5 tsk chilipulver
neutral olja till fritering

Produkter

Gör så här

  1. Börja med att blanda salsan
  2. Dela chilin, ta bort kärnorna och finhacka chilin.
  3. Skär tomaterna i bitar, blanda med chilin och övriga ingredienser. Mixa blandningen till en finfördelad salsa.
  4. Hetta upp olja i en kastrull. Kontrollera att oljan är tillräckligt varm genom att lägga i en brödbit. Blir brödbiten gyllenbrun är temperaturen korrekt.
  5. Lägg i ringarna och fritera dem i oljan tills de är gyllenbruna. Lyft upp ringarna och lägg dem på hushållspapper.
  6. Servera som dipp till bläckfiskringarna. Komplettera med sallad och ris om det ska vara en huvudrätt.