Ingredienser

4 portioner
400 gram calamare, upptinad
400 gram vannameiräkor skalade strl 71/90, upptinade
1 dl teriyakisås
1 st knippe persilja
3 st vitlöksklyftor, pressade
olivolja att steka i

Produkter

Gör så här

  1. Börja med att steka upp tigerräkorna med den hackade persiljan och vitlöken i en het panna med olivolja.
  2. Räkorna är klara när de är röd/rosa i färgen.
  3. Häll över de steka räkorna i en matberedare tillsamman med teriyakisåsen och kör ihop det till en smet som är fast i konsistensen.
  4. Stek calamaresen i en het stekpanna med vitlök och olivolja i cirka 2 minuter per sida.
  5. Ta gärna en grillpanna så det blir snyggt grillmönster på bläckfisken.
  6. Låt calamaresen vila några minuter så de svalnar. Fyll dem med räksmeten.
  7. Värm dem snabbt precis innan servering. Lägg upp dem på tallriken och gör en slinga med olivolja och balsamicovinäger.