Bild
Ingredienser
4 portioner
400
gram
calamare, upptinad
400
gram
vannameiräkor skalade strl 71/90, upptinade
1
dl
teriyakisås
1
st
knippe persilja
3
st
vitlöksklyftor, pressade
olivolja att steka i
Produkter
Gör så här
- Börja med att steka upp tigerräkorna med den hackade persiljan och vitlöken i en het panna med olivolja.
- Räkorna är klara när de är röd/rosa i färgen.
- Häll över de steka räkorna i en matberedare tillsamman med teriyakisåsen och kör ihop det till en smet som är fast i konsistensen.
- Stek calamaresen i en het stekpanna med vitlök och olivolja i cirka 2 minuter per sida.
- Ta gärna en grillpanna så det blir snyggt grillmönster på bläckfisken.
- Låt calamaresen vila några minuter så de svalnar. Fyll dem med räksmeten.
- Värm dem snabbt precis innan servering. Lägg upp dem på tallriken och gör en slinga med olivolja och balsamicovinäger.