Bild
Ingredienser
4 portioner
800
gram
argentinska rödräkor
6
st
stora mogna tomater eller 2-3 burkar skalade tomater
1
st
gurka
1
st
röd paprika
1
st
schalottenlök(ar)
1
st
vitlöksklyfta(or)
6
st
basilikablad
1,5
msk
vinäger
0,5
dl
olivolja
1
tsk
salt
1
krm
svartpeppar
2
dl
grönsaksbuljong
socker
Till stekning
2
msk
olivolja
1
st
vitlöksklyfta
Produkter
Gör så här
- Dela och kärna ur tomater och gurka. Skala gurkan och tärna både den och tomaterna.
- Rensa, skala och hacka paprika, lök och vitlök.
- Lägg samtliga grönsaker i matberedaren tillsammans med olivolja, vinäger, salt, peppar och basilika. Mixa allt till en jämn smet.
- Häll över i en skål och tillsätt buljongen, lite i taget, tills önskad konsistens är uppnådd.
- Smaka av med salt och peppar och ev. socker. Ställ soppan kallt i 2-3 timmar. Rör om innan servering.
Stek räkorna
- Skiva vitlök
- Häll i olivolja och de skivade vitlöksskivorna i stekpannan
- Stek rödräkan i stekpanna under cirka 4 minuter (2 på varje sida).
- Servera räkorna på spett tillsammans med soppan och rostat bröd.