Bild
Ingredienser
4 portioner
400
gram
tigerräka eller vannameiräka, råa skalade eller förkokta med stjärt
400
gram
bläckfiskfilé, tinade
2
tsk
olivolja
1
st
gul lök, hackad
3
st
stjälkar citrongräs
1,5
l
fisk eller kycklingbuljong
1
st
stor tomat, skuren i klyftor
150
gram
färsk eller konserverad ananas
1
msk
fisksås
2
msk
tamarindjuice
1
msk
socker
0,5
tsk
salt
100
gram
böngroddar
0,5
st
gurka, skuren i stickor, för garnering
20
st
korianderblad, för garnering
Marinad
2
st
vitlöksklyftor, riven
1
st
röd chili (finhackad, fröna urtagna)
1
msk
fisksås
0,5
tsk
svartpeppar
Produkter
Gör så här
- Häll ingredienserna till marinaden i en bunke och blanda väl.
- Häll i bläckfisk/tigerräkor i marinaden.
- Täck över bunken och ställ i kylen i 1 timme.
- Sätt spisen på medelvärme och häll i olivolja i wokgryta/djupbottnad kastrull.
- Tillsätt gul lök, citrongräs (använd bara den tjocka delen i botten och ta bort de yttre delarna) och stek i cirka 2 minuter tills det har fått färg.
- Häll i buljong, tomat, ananas och blanda väl. Krydda med fisksås, tamarindjuice, socker och salt.
- Öka värmen och häll i bläckfisk/tigerräkor med marinaden och låt småkoka i 2-3 minuter.
- Häll slutligen i böngroddarna och smaka av.
- Vill ni ha mer smak tillsätt mer fisksås och tamarindjuice.
- Servera i soppskål med korianderblad och gurkstickor som garnering.