Ingredienser

4 portioner
400 gram tigerräka eller vannameiräka, råa skalade eller förkokta med stjärt
400 gram bläckfiskfilé, tinade
2 tsk olivolja
1 st gul lök, hackad
3 st stjälkar citrongräs
1,5 l fisk eller kycklingbuljong
1 st stor tomat, skuren i klyftor
150 gram färsk eller konserverad ananas
1 msk fisksås
2 msk tamarindjuice
1 msk socker
0,5 tsk salt
100 gram böngroddar
0,5 st gurka, skuren i stickor, för garnering
20 st korianderblad, för garnering
Marinad
2 st vitlöksklyftor, riven
1 st röd chili (finhackad, fröna urtagna)
1 msk fisksås
0,5 tsk svartpeppar

Produkter

Gör så här

  1. Häll ingredienserna till marinaden i en bunke och blanda väl.
  2. Häll i bläckfisk/tigerräkor i marinaden.
  3. Täck över bunken och ställ i kylen i 1 timme.
  4. Sätt spisen på medelvärme och häll i olivolja i wokgryta/djupbottnad kastrull.
  5. Tillsätt gul lök, citrongräs (använd bara den tjocka delen i botten och ta bort de yttre delarna) och stek i cirka 2 minuter tills det har fått färg.
  6. Häll i buljong, tomat, ananas och blanda väl. Krydda med fisksås, tamarindjuice, socker och salt.
  7. Öka värmen och häll i bläckfisk/tigerräkor med marinaden och låt småkoka i 2-3 minuter.
  8. Häll slutligen i böngroddarna och smaka av.
  9. Vill ni ha mer smak tillsätt mer fisksås och tamarindjuice.
  10. Servera i soppskål med korianderblad och gurkstickor som garnering.