Bild

Ingredienser
4 portioner
300
gram
pankopanerade vannameiräkor
3
l
matolja / rapsolja
Dressing
1
st
vitlöksklyfta
1
st
ägg
1
tsk
citronsaft
2
st
sardellfiléer
1
tsk
kapris
1
dl
finriven parmesan
1,5
dl
neutral olja
0,5
dl
olivolja
worcestersås
salt och peppar
Sallad
2
st
romansallads huvud
50
gram
parmesanost
Produkter
Gör så här
Börja med dressingen
- Skala och finriv vitlöken.
- Knäck ägget i en smal och hög bunke.
- Lägg i vitlök, senap, citronsaft, sardeller, kapris, parmesan.
- Häll i neutral- och olivolja.
- Sätt ner en mixerstav i botten, starta och lyft sakta uppåt.
- Smaka av med salt, peppar och worcestersås.
Blanda salladen
- Skär salladen i bitar.
- Hyvla parmesanost.
- För mer citronsmak kan cest (citronskal) rivas ner.
- Blanda salladen med dressing och strö över paremsanost.
Fritera räkan
- Ta räkan direkt från frysen och fritera i varm olja.
- Fritera 3 minuter på 170 grader.
- Om du saknar en termometer och är osäker på temperaturen lägg i en bit vitt bröd/formfranska i oljan. Brödbiten skall få lagom färg och inte bli bränd.