Ingredienser

4 portioner
300 gram pankopanerade vannameiräkor
3 l matolja / rapsolja
Dressing
1 st vitlöksklyfta
1 st ägg
1 tsk citronsaft
2 st sardellfiléer
1 tsk kapris
1 dl finriven parmesan
1,5 dl neutral olja
0,5 dl olivolja
worcestersås
salt och peppar
Sallad
2 st romansallads huvud
50 gram parmesanost

Produkter

Gör så här

Börja med dressingen

  1. Skala och finriv vitlöken.
  2. Knäck ägget i en smal och hög bunke.
  3. Lägg i vitlök, senap, citronsaft, sardeller, kapris, parmesan.
  4. Häll i neutral- och olivolja.
  5. Sätt ner en mixerstav i botten, starta och lyft sakta uppåt.
  6. Smaka av med salt, peppar och worcestersås.

 

Blanda salladen

  1. Skär salladen i bitar.
  2. Hyvla parmesanost.
  3. För mer citronsmak kan cest (citronskal) rivas ner.
  4. Blanda salladen med dressing och strö över paremsanost.

 

Fritera räkan

  1. Ta räkan direkt från frysen och fritera i varm olja.
  2. Fritera 3 minuter på 170 grader.
  3. Om du saknar en termometer och är osäker på temperaturen lägg i en bit vitt bröd/formfranska i oljan. Brödbiten skall få lagom färg och inte bli bränd.