Ingredienser

4 portioner
800 gram argentinska rödräkor
romansallad för 4 st
1 dl hyvlad parmesanost
4 st skivor valfritt bröd
vitlök och olja till stekning
Dressing
5 st sardellfiléer
1 st vitlök pressad vitlöksklyfta
1 dl riven parmesanost
1 msk citronsaft
1 st äggula
1 dl olivolja
svartpeppar

Produkter

Gör så här

  1. Skär brödet i tärningar.
  2. Hetta upp olja i stekpannan och stek brödtärningarna gyllenbruna och frasiga.
  3. Skölj salladen och lägg i en skål.
  4. Dressingen görs genom att mixa: vitlök, sardeller, äggula, parmesan, citron och peppar.
  5. Blanda sedan i oljan i en tunn och jämn stråle under omrörning.
  6. Häll i olivolja i stekpannan och lägg i den skivade vitlöken.
  7. Stek rödräkan i stekpanna under cirka 4 minuter (2 på varje sida).
  8. Blanda sallad, räkor, brödtärningar, den hyvlade parmesanosten och ringla över dressingen.