Bild
Ingredienser
4 portioner
800
gram
argentinska rödräkor
romansallad för 4 st
1
dl
hyvlad parmesanost
4
st
skivor valfritt bröd
vitlök och olja till stekning
Dressing
5
st
sardellfiléer
1
st
vitlök pressad vitlöksklyfta
1
dl
riven parmesanost
1
msk
citronsaft
1
st
äggula
1
dl
olivolja
svartpeppar
Produkter
Gör så här
- Skär brödet i tärningar.
- Hetta upp olja i stekpannan och stek brödtärningarna gyllenbruna och frasiga.
- Skölj salladen och lägg i en skål.
- Dressingen görs genom att mixa: vitlök, sardeller, äggula, parmesan, citron och peppar.
- Blanda sedan i oljan i en tunn och jämn stråle under omrörning.
- Häll i olivolja i stekpannan och lägg i den skivade vitlöken.
- Stek rödräkan i stekpanna under cirka 4 minuter (2 på varje sida).
- Blanda sallad, räkor, brödtärningar, den hyvlade parmesanosten och ringla över dressingen.