Bild

Ingredienser
4 portioner
600
gram
råa vannameiräkor storlek 71/90 (en mindre räka)
1
dl
söt soja
0,5
dl
fisksås
2
msk
olivolja
1
st
citron, saft och rivet skal/cest
1
st
röd chili, finhackad
50
gram
koriander, hackad
2
st
salladslök, strimlad
1
st
röd paprika, strimlad
1
st
ask sockerärtor, strimlad
2
msk
sesamfrön
glasnudlar
Produkter
Gör så här
- Rosta sesamfrön lätt i en torr stekpanna.
- Blanda ihop samtliga ingredienser i en bunke och ställ i kylen i minst en timme.
- Spara hälften av koriandern till garnering.
- Koka glasnudlar enligt instruktionen på förpackningen.
- Hetta upp en kastrull/wokpanna och häll i räkblandningen.
- Tillsätt nudlarna när räkorna har ändrat färg till rosaröda.
- Låt nudlarna bli varma och garnera därefter med koriander.
- Servera direkt.