Ingredienser

4 portioner
600 gram råa vannameiräkor storlek 71/90 (en mindre räka)
1 dl söt soja
0,5 dl fisksås
2 msk olivolja
1 st citron, saft och rivet skal/cest
1 st röd chili, finhackad
50 gram koriander, hackad
2 st salladslök, strimlad
1 st röd paprika, strimlad
1 st ask sockerärtor, strimlad
2 msk sesamfrön
glasnudlar

Produkter

Gör så här

  1. Rosta sesamfrön lätt i en torr stekpanna.
  2. Blanda ihop samtliga ingredienser i en bunke och ställ i kylen i minst en timme.
  3. Spara hälften av koriandern till garnering.
  4. Koka glasnudlar enligt instruktionen på förpackningen.
  5. Hetta upp en kastrull/wokpanna och häll i räkblandningen.
  6. Tillsätt nudlarna när räkorna har ändrat färg till rosaröda.
  7. Låt nudlarna bli varma och garnera därefter med koriander.
  8. Servera direkt.