Ingredienser

4 portioner
200 gram ebi fry
3 l matolja/ rapsolja
2 msk olivolja
1 st gul lök (liten) finhackad
1 st klyfta vitlök finhackad
1 st röd chili strimlad (kärna ur chilin för minskad styrka)
1 st paprika finhackad
0,75 st zucchini finhackad
2 dl hoisinsås
2 msk sesamfrö
2 msk persilja finstrimlad

Produkter

Gör så här

  1. Koka äggnudlarna enligt förpackningen.
  2. Heta upp en stekpanna, häll i sesamfröna och torr rosta dem gyllenbruna.
  3. Häll upp sesamfröna i en skål och tillsätt olivolja i stekpannan.
  4. När oljan är varm tillsätt lök, vitlök, paprika, chili och zucchini.
  5. Fräs grönsakerna i 2-3 minuter och tillsätt därefter de varma nudlarna, hoisinsås, sesamfrö och persiljan och stäng av värmen.
  6. Ta räkan direkt från frysen och fritera i varm olja.
  7. Fritera 3 minuter på 170 grader. Om du saknar en termometer och är osäker på temperaturen lägg i en bit vitt bröd/formfranska i oljan. Brödbiten skall få lagom färg och inte bli bränd.
  8. Servera med de nyfriterade räkorna på toppen.