Bild

Ingredienser
4 portioner
200
gram
ebi fry
3
l
matolja/ rapsolja
2
msk
olivolja
1
st
gul lök (liten) finhackad
1
st
klyfta vitlök finhackad
1
st
röd chili strimlad (kärna ur chilin för minskad styrka)
1
st
paprika finhackad
0,75
st
zucchini finhackad
2
dl
hoisinsås
2
msk
sesamfrö
2
msk
persilja finstrimlad
Produkter
Gör så här
- Koka äggnudlarna enligt förpackningen.
- Heta upp en stekpanna, häll i sesamfröna och torr rosta dem gyllenbruna.
- Häll upp sesamfröna i en skål och tillsätt olivolja i stekpannan.
- När oljan är varm tillsätt lök, vitlök, paprika, chili och zucchini.
- Fräs grönsakerna i 2-3 minuter och tillsätt därefter de varma nudlarna, hoisinsås, sesamfrö och persiljan och stäng av värmen.
- Ta räkan direkt från frysen och fritera i varm olja.
- Fritera 3 minuter på 170 grader. Om du saknar en termometer och är osäker på temperaturen lägg i en bit vitt bröd/formfranska i oljan. Brödbiten skall få lagom färg och inte bli bränd.
- Servera med de nyfriterade räkorna på toppen.