Bild

Ingredienser
4 portioner
200
gram
ebi fry
3
l
matolja/ rapsolja
200
gram
böngroddar (sköljd)
2
st
bananschalottenlök strimlade
2
st
vitlöksklyftor pressade
100
gram
shiitakesvamp (eller champinjon)
1
msk
olivolja
1
msk
smör & rapsolja till stekning (färdig i butik)
1
tsk
citronsaft
1
msk
Miramar räksås (eller färdig sojasås i butik)
thaibasilika (basilika, persilja, koriander går lika bra)
Produkter
Gör så här
- Stek shiitakesvamp, schalottenlök, vitlök i smör och rapsoljan tills den blir gyllene.
- Tillsätt böngroddar, olivoljan, citronsaft och Miramars räksås.
- Ta räkan direkt från frysen och fritera i varm olja.
- Fritera 3 minuter på 170 grader. Om du saknar en termometer och är osäker på temperaturen lägg i en bit vitt bröd/formfranska i oljan. Brödbiten skall få lagom färg och inte bli bränd.
- Servera böngroddarna med friterade vannameiräkorna, garnera med thaibasilika och Miramar räksås.