Ingredienser

4 portioner
200 gram ebi fry
3 l matolja/ rapsolja
200 gram böngroddar (sköljd)
2 st bananschalottenlök strimlade
2 st vitlöksklyftor pressade
100 gram shiitakesvamp (eller champinjon)
1 msk olivolja
1 msk smör & rapsolja till stekning (färdig i butik)
1 tsk citronsaft
1 msk Miramar räksås (eller färdig sojasås i butik)
thaibasilika (basilika, persilja, koriander går lika bra)

Produkter

Gör så här

  1. Stek shiitakesvamp, schalottenlök, vitlök i smör och rapsoljan tills den blir gyllene.
  2. Tillsätt böngroddar, olivoljan, citronsaft och Miramars räksås.
  3. Ta räkan direkt från frysen och fritera i varm olja.
  4. Fritera 3 minuter på 170 grader. Om du saknar en termometer och är osäker på temperaturen lägg i en bit vitt bröd/formfranska i oljan. Brödbiten skall få lagom färg och inte bli bränd.
  5. Servera böngroddarna med friterade vannameiräkorna, garnera med thaibasilika och Miramar räksås.