Ingredienser

4 portioner
20 st argentinsk rödräkor (5-6 st per person)
Ört och vitlökssmör
500 gram osaltat smör
20 gram basilika finhacka
20 gram timjan finhacka
0,5 st citronsaft och finrivet skal
0,5 st vitlöksklyfta pressad
0,5 dl olivolja
1 msk sriracha (stark chilisås)
100 gram finriven parmesan
salt och peppar

Produkter

Gör så här

  1. Sätt på ugnen på 220 grader
  2. Mixa samman alla ingredienserna till smöret i en matberedare.
  3. Smaka av med salt och peppar.
  4. Tina räkorna på fat eller bleck. Räkan behöver inte var helt tinad när den delas.
  5. Dela längs med och ta bort den mörka strängen längs ryggen och resa ur huvuddelen.
  6. Lägg tillbaka räkan med köttet uppåt på blecket.
  7. Smörmassan kan med fördel spritsas ut på räkan med hjälp av en spritspåse.
  8. Gratinera i 8-10 minuter.
  9. Servera med trevliga tillbehör som bröd och citron.