Bild
Ingredienser
4 portioner
20
st
argentinsk rödräkor (5-6 st per person)
Ört och vitlökssmör
500
gram
osaltat smör
20
gram
basilika finhacka
20
gram
timjan finhacka
0,5
st
citronsaft och finrivet skal
0,5
st
vitlöksklyfta pressad
0,5
dl
olivolja
1
msk
sriracha (stark chilisås)
100
gram
finriven parmesan
salt och peppar
Produkter
Gör så här
- Sätt på ugnen på 220 grader
- Mixa samman alla ingredienserna till smöret i en matberedare.
- Smaka av med salt och peppar.
- Tina räkorna på fat eller bleck. Räkan behöver inte var helt tinad när den delas.
- Dela längs med och ta bort den mörka strängen längs ryggen och resa ur huvuddelen.
- Lägg tillbaka räkan med köttet uppåt på blecket.
- Smörmassan kan med fördel spritsas ut på räkan med hjälp av en spritspåse.
- Gratinera i 8-10 minuter.
- Servera med trevliga tillbehör som bröd och citron.