Bild
Ingredienser
4 portioner
800
gram
tigerräka king size
Ört- och vitlökssmör
200
gram
osaltat smör (rumsvarmt)
30
gram
basilika
30
gram
persilja
1
st
citron
2
st
vitlöksklyftor
0,5
dl
olivolja
2
st
röd chili
2
msk
parmesan
1
tsk
flingsalt
Produkter
Gör så här
- Tina räkorna på fat eller bleck. Räkan behöver inte var helt tinad när den delas (längs med).
- Ta bort den mörka strängen/tarmen längs ryggen och skölj/rensa ur huvuddelen.
- Lägg tillbaka räkan med köttet uppåt på blecket.
- ½ räka är lagom som förrätt och 2 halvor som varmrätt med tillbehör.
Blanda smöret
- Finhacka bladen av basilika och persilja ( ta bort stjälkarna innan)
- Pressa citronen och finriv skalet
- Pressa vitlöksklyftorna
- Rensa och finhacka chilin
- Blanda samtliga ingredienser till smöret. Använd gärna matberedaren.
- Mixa smörmassan slät och smaka av med salt.
- Smörmassan kan med fördel spritsas på de delade räkorna med en spritspåse.
- Gratinera i 220 grader varm ugn i 8-10 minuter
- Servera med trevliga tillbehör som bröd och citron.