Ingredienser

4 portioner
800 gram tigerräka king size
Ört- och vitlökssmör
200 gram osaltat smör (rumsvarmt)
30 gram basilika
30 gram persilja
1 st citron
2 st vitlöksklyftor
0,5 dl olivolja
2 st röd chili
2 msk parmesan
1 tsk flingsalt

Produkter

Gör så här

  1. Tina räkorna på fat eller bleck. Räkan behöver inte var helt tinad när den delas (längs med).
  2. Ta bort den mörka strängen/tarmen längs ryggen och skölj/rensa ur huvuddelen.
  3. Lägg tillbaka räkan med köttet uppåt på blecket.
  4.  ½ räka är lagom som förrätt och 2 halvor som varmrätt med tillbehör.

 

Blanda smöret

  1. Finhacka bladen av basilika och persilja ( ta bort stjälkarna innan)
  2. Pressa citronen och finriv skalet
  3. Pressa vitlöksklyftorna
  4. Rensa och finhacka chilin
  5. Blanda samtliga ingredienser till smöret. Använd gärna matberedaren. 
  6. Mixa smörmassan slät och smaka av med salt.
  7. Smörmassan kan med fördel spritsas på de delade räkorna med en spritspåse.
  8. Gratinera i 220 grader varm ugn i 8-10 minuter
  9. Servera med trevliga tillbehör som bröd och citron.