Bild
Ingredienser
4 portioner
600
gram
vannameiräka utan skal
400
gram
körsbärsstomat (Mutti el liknande)
2
st
röd paprika
1
st
pak choi
200
gram
edamame bönor
3
msk
olivolja
1
msk
currypasta
1
msk
grönsaksbuljong (Touch of taste)
1
st
rödlök
2
st
vitlöksklyftor
1
tsk
paprikapulver
1
st
röd chili
3
msk
chilisås
3
dl
grädde
1
tsk
salt
Sötpotatischips
300
gram
sötpotatis
2
msk
rapsolja
1
tsk
flingsalt
2
krm
svartpeppar
Produkter
Gör så här
Sötpotatischips
- Sätt ugnen på 125°C.
- Skär sötpotatisen i tunna skivor gärna på en mandolin.
- Skölj av sötpotatisen i kallt vatten för att få bort stärkelse.
- Torka potatisskivorna på en handduk.
- Blanda skivorna med olja och peppar.
- Lägg skivorna på en plåt med bakplåtspapper och salta.
- Ställ mitt i ugnen och baka i ca 50 minuter.
Räkgryta
- Snabbtina räkorna i rikligt med kallt vatten i cirka 20 minuter.
- Skär rödlöken i båtar och pressa vitlökarna.
- Hetta upp olivoljan i en större gryta/kastrull och fräs currypasta, rödlök, vitlök och paprikapulver under 2 minuter.
- Tillsätt tomater, chilisås, grönsaksbuljong och låt sjuda under ca 20 minuter.
- Kärna ut och tärna paprika.
- Kärna ur och strimla chili.
- Skär pak choi grovt.
- Tillsätt vannameiräkor, grädde, paprika, chili, pak choi, edamamebönor och salt och låt sjuda under ytterligare 4 - 5 min.
- Servera med sötpotatischipsen.