Ingredienser

4 portioner
600 gram vannameiräka utan skal
400 gram körsbärsstomat (Mutti el liknande)
2 st röd paprika
1 st pak choi
200 gram edamame bönor
3 msk olivolja
1 msk currypasta
1 msk grönsaksbuljong (Touch of taste)
1 st rödlök
2 st vitlöksklyftor
1 tsk paprikapulver
1 st röd chili
3 msk chilisås
3 dl grädde
1 tsk salt
Sötpotatischips
300 gram sötpotatis
2 msk rapsolja
1 tsk flingsalt
2 krm svartpeppar

Produkter

Gör så här

Sötpotatischips

  1. Sätt ugnen på 125°C.
  2. Skär sötpotatisen i tunna skivor gärna på en mandolin.
  3. Skölj av sötpotatisen i kallt vatten för att få bort stärkelse.
  4. Torka potatisskivorna på en handduk.
  5. Blanda skivorna med olja och peppar.
  6. Lägg skivorna på en plåt med bakplåtspapper och salta.
  7. Ställ mitt i ugnen och baka i ca 50 minuter.

 

Räkgryta

  1. Snabbtina räkorna i rikligt med kallt vatten i cirka 20 minuter.
  2. Skär rödlöken i båtar och pressa vitlökarna.
  3. Hetta upp olivoljan i en större gryta/kastrull och fräs currypasta, rödlök, vitlök och paprikapulver under 2 minuter.
  4. Tillsätt tomater, chilisås, grönsaksbuljong och låt sjuda under ca 20 minuter.
  5. Kärna ut och tärna paprika.
  6. Kärna ur och strimla chili.
  7. Skär pak choi grovt.
  8. Tillsätt vannameiräkor, grädde, paprika, chili, pak choi, edamamebönor och salt och låt sjuda under ytterligare 4 - 5 min.
  9. Servera med sötpotatischipsen.