Ingredienser

4 portioner
200 gram argentinsk rödräka
2 dl riven cheddarost
färdig pizzabotten
Marinad
2 msk olivolja
2 msk chilisås
1 msk persilja
1 st vitlöksklyfta
1 st chili
1 tsk honung
1,5 krm salt
1 krm malen svartpeppar
Tomatsås
400 gram muttitomater
3 msk olivolja
2 msk tomatpuré
1 msk råsocker
3 st vitlöksklyftor
1 msk torkad oregano
1 msk torkad basilika
svart och peppar
tryffelolja

Produkter

Gör så här

  1. Snabbtina räkorna i kallt vatten
  2. Förbered marinad
  3. Finhacka persilja, pressa vitlök, kärna ur chili och finhacka
  4. Blanda ingredienserna till marinaden
  5. Lägg i räkorna i marinaden och ställ in i kylen tills de ska användas
  6. Sätt ugnen på 200 grader
  7. Pressa vitlök till tomatsås
  8. Mixa samman alla ingredienser till en slät tomatsås
  9. Smaka av såsen med några droppar tryffelolja, salt och peppar
  10. Stansa ut lagom stora cirklar av pizzabotten
  11. Lägg på tomatsås, ost och räka
  12. Gratinera i 7-8 minuter tills osten är smält och fått fin färg
  13. Servera med sallad och färska örter