Bild
Ingredienser
4 portioner
8
st
vannameiräka skalad 16/20
1
st
förbakad pizzbotten
1
st
burk färdig tomatsås
2
dl
riven mozzarella / cheddar
1
st
tomat
basilika
Marinad
2
msk
olivolja
2
msk
chilisås
1
msk
persilja, hackad
1
st
vitlöksklyfta, finhackad
1
st
chili, urkärnad och finhackad
1
tsk
flytande honung
1,5
krm
salt
1
krm
grovmalen svartpeppar
Produkter
Gör så här
- Sätt ugnen på 200 grader.
- Stansa ut 8 st minipizzor.
- Blanda marinaden till räkorna.
- Tänk på att chilins styrka kan variera.
- Tillsätt lite i taget till önskad hetta.
- Blanda ner de skalade räkorna i såsen.
- Låt stå en stund.
- Lägg upp de utstansade pizzabottnarna på ugnsplåt med bakplåtspapper.
- Fördela tomatsåsen på bottnarna
- lägg på osten och en av de marinerade räkorna.
- Baka av ca 6 minuter eller tills osten är smält och fått fin färg.
- Garnera med färsk basilika och en tomatklyfta.
- Servera direkt