Ingredienser

4 portioner
8 st vannameiräka skalad 16/20
1 st förbakad pizzbotten
1 st burk färdig tomatsås
2 dl riven mozzarella / cheddar
1 st tomat
basilika
Marinad
2 msk olivolja
2 msk chilisås
1 msk persilja, hackad
1 st vitlöksklyfta, finhackad
1 st chili, urkärnad och finhackad
1 tsk flytande honung
1,5 krm salt
1 krm grovmalen svartpeppar

Produkter

Gör så här

  1. Sätt ugnen på 200 grader.
  2. Stansa ut 8 st minipizzor.
  3. Blanda marinaden till räkorna.
  4. Tänk på att chilins styrka kan variera.
  5. Tillsätt lite i taget till önskad hetta.
  6. Blanda ner de skalade räkorna i såsen.
  7. Låt stå en stund.
  8. Lägg upp de utstansade pizzabottnarna på ugnsplåt med bakplåtspapper.
  9. Fördela tomatsåsen på bottnarna 
  10. lägg på osten och en av de marinerade räkorna.
  11. Baka av ca 6 minuter eller tills osten är smält och fått fin färg.
  12. Garnera med färsk basilika och en tomatklyfta.
  13. Servera direkt