Bild
Ingredienser
4 portioner
100
gram
råa vannameiräkor storlek 71/90 (en mindre räka)
1
msk
olivolja
1
st
vitlöksklyfta, pressad
1
tsk
sriracha
1
tsk
citronsaft
0,5
dl
parmesan, riven
pizzabotten
Valfri topping: mozzarella, tomat, grön paprika, basilika etc
Tomatsås
2
st
tomater, grovhackad
0,5
st
röd paprika, grovhackad
1
tsk
paprikapulver
2
msk
olivolja
2
msk
vitt vin
1
msk
basilika, grovhackad
0,5
msk
timjan, finhackad
1
st
vitlöksklyfta, finhackad
salt och peppar
Produkter
Gör så här
- Blanda ihop olivolja, pressad vitlök, sriracha, citronsaft, räkor i en bunke och låt marinera i kylen i minst en timme.
- Sätt ugnen på 225 grader.
- Hetta upp en kastrull, häll i olivolja, fräs paprika, paprikapulver och vitlök.
- Tillsätt övriga ingredienser till tomatsåsen.
- Låt såsen småkoka i några minuter.
- Smaka av med salt och peppar.
- Bredd ut tomatsåsen på pizzabottnen
- Stryk kanten på pizzan med olivolja så den får fin färg.
- Strö på ost, räkor och valfri topping.
- Baka pizzan i mitten av ugnen på galler i 8-10 minuter.
- Ta ut pizzan och garnera med t.ex. tomater och basilika.
- Servera direkt