Ingredienser

4 portioner
100 gram råa vannameiräkor storlek 71/90 (en mindre räka)
1 msk olivolja
1 st vitlöksklyfta, pressad
1 tsk sriracha
1 tsk citronsaft
0,5 dl parmesan, riven
pizzabotten
Valfri topping: mozzarella, tomat, grön paprika, basilika etc
Tomatsås
2 st tomater, grovhackad
0,5 st röd paprika, grovhackad
1 tsk paprikapulver
2 msk olivolja
2 msk vitt vin
1 msk basilika, grovhackad
0,5 msk timjan, finhackad
1 st vitlöksklyfta, finhackad
salt och peppar

Produkter

Gör så här

  1. Blanda ihop olivolja, pressad vitlök, sriracha, citronsaft, räkor i en bunke och låt marinera i kylen i minst en timme.
  2. Sätt ugnen på 225 grader.
  3. Hetta upp en kastrull, häll i olivolja, fräs paprika, paprikapulver och vitlök.
  4. Tillsätt övriga ingredienser till tomatsåsen.
  5. Låt såsen småkoka i några minuter.
  6. Smaka av med salt och peppar.
  7. Bredd ut tomatsåsen på pizzabottnen
  8. Stryk kanten på pizzan med olivolja så den får fin färg.
  9. Strö på ost, räkor och valfri topping.
  10. Baka pizzan i mitten av ugnen på galler i 8-10 minuter.
  11. Ta ut pizzan och garnera med t.ex. tomater och basilika.
  12. Servera direkt