Bild
Ingredienser
4 portioner
800
gram
vannameiräkor råa utan skal 16/20
30
gram
flytande smör
3
dl
kokosgrädde
2
dl
mjölk
2
msk
redning ljus Maizena
2
tsk
chiliflakes eller färsk hackad chili
1
st
paket krispig hackad kålmix
1
st
pak choi
100
gram
böngroddar
4
st
medelstora skogschampinjoner
200
gram
nudlar förkokta
1
st
sticklök till garnering
Produkter
Gör så här
- Blanda marinaden
- Snabbtina räkorna i rikligt med kallt vatten i cirka 20 minuter.
- Stek räkorna med matolja ett par minuter. Salta och peppra. Häll på mjölk och grädde
- Låt koka ca 3-4 minuter, smaka av med chiliflakes och salt.
- Red av med 2 msk redning ljud maizena
- Ställ åt sidan
- Värm en stekpanna till hög värme.
- Häll i olja.
- Börja med att steka champinjoner, pak choi och böngroddar.
- Fortsätt med att steka kålmix.
- Lägg i de förkokta nudlarna och blanda väl.
- Blanda i räkorna.
- Lägg upp på tallrik.
- Garnera med t.ex. strimlad sticklök