Ingredienser

4 portioner
800 gram vannameiräkor råa utan skal 16/20
30 gram flytande smör
3 dl kokosgrädde
2 dl mjölk
2 msk redning ljus Maizena
2 tsk chiliflakes eller färsk hackad chili
1 st paket krispig hackad kålmix
1 st pak choi
100 gram böngroddar
4 st medelstora skogschampinjoner
200 gram nudlar förkokta
1 st sticklök till garnering

Produkter

Gör så här

  1. Blanda marinaden
  2. Snabbtina räkorna i rikligt med kallt vatten i cirka 20 minuter.
  3. Stek räkorna med matolja ett par minuter. Salta och peppra. Häll på mjölk och grädde
  4. Låt koka ca 3-4 minuter, smaka av med chiliflakes och salt. 
  5. Red av med 2 msk redning ljud maizena
  6. Ställ åt sidan
  7. Värm en stekpanna till hög värme.
  8. Häll i olja.
  9. Börja med att steka champinjoner, pak choi och böngroddar.
  10. Fortsätt med att steka kålmix.
  11. Lägg i de förkokta nudlarna och blanda väl.
  12. Blanda i räkorna.
  13. Lägg upp på tallrik. 
  14. Garnera med t.ex. strimlad sticklök

Nudelwok med räkor