Ingredienser

4 portioner
400 gram råa vannameiräkor storlek 71/90 (en mindre räka)
400 gram calamares/loligobläckfisk, skär i mindre bitar
2 msk smör
pasta t.ex. Linguini
Tomatsås
6 st tomater, grovhackad
2 st röd paprika, grovhackad
1 msk paprikapulver
1 dl olivolja
1 dl vitt vin
2 msk basilika, grovhackad
1 msk timjan, finhackad
2 st vitlöksklyftor, finhackad
salt och peppar

Produkter

Gör så här

  1. Koka pasta enligt anvisningar på förpackningen.
  2. Hetta upp en kastrull, häll i olivolja, fräs paprika, paprikapulver och vitlök.
  3. Tillsätt övriga ingredienser till tomatsåsen, utom räkor, bläckfisk och smör.
  4. Låt såsen småkoka i några minuter.
  5. Smaka av med salt och peppar.
  6. Stek räkor och bläckfisk i smör. De är klara när räkorna har ändrat färg till rosaröda.
  7. Tillsätt tomatsåsen och låt småkoka i 2-3 minuter.
  8. Blanda slutligen i pastan och rör om.
  9. Servera direkt