Bild
Ingredienser
4 portioner
400
gram
råa vannameiräkor storlek 71/90 (en mindre räka)
400
gram
calamares/loligobläckfisk, skär i mindre bitar
2
msk
smör
pasta t.ex. Linguini
Tomatsås
6
st
tomater, grovhackad
2
st
röd paprika, grovhackad
1
msk
paprikapulver
1
dl
olivolja
1
dl
vitt vin
2
msk
basilika, grovhackad
1
msk
timjan, finhackad
2
st
vitlöksklyftor, finhackad
salt och peppar
Produkter
Gör så här
- Koka pasta enligt anvisningar på förpackningen.
- Hetta upp en kastrull, häll i olivolja, fräs paprika, paprikapulver och vitlök.
- Tillsätt övriga ingredienser till tomatsåsen, utom räkor, bläckfisk och smör.
- Låt såsen småkoka i några minuter.
- Smaka av med salt och peppar.
- Stek räkor och bläckfisk i smör. De är klara när räkorna har ändrat färg till rosaröda.
- Tillsätt tomatsåsen och låt småkoka i 2-3 minuter.
- Blanda slutligen i pastan och rör om.
- Servera direkt