Bild

Ingredienser
4 portioner
400
gram
argentinsk rödräka utan skal
400
gram
tagliatelle
1
st
gul lök
1
st
klyfta vitlök
100
gram
smör
1
msk
tomatpuré
1
msk
skaldjursfond (gärna Touch of Taste)
1,5
dl
vatten
2,5
dl
grädde 30%
0,5
gram
saffran
0,5
tsk
salt
1
krm
svartpeppar finmald
basilika
Produkter
Gör så här
- Snabbtina räkorna i rikligt med kallt vatten i cirka 20 minuter.
- Koka tagliatelle enligt anvisning på förpackning.
- Finhacka lök och pressa vitlök.
- Fräs lök och vitlök i en kastrull med i hälften av smöret.
- Tillsätt tomatpuré och fräs ytterligare under 1 min.
- Tillsätt skaldjursfond, vatten och låt koka i 10 min.
- Häll i grädden och låt sjuda under ytterligare 5 min.
- Tillsätt saffran.
- Smaka av med salt och peppar.
- Stek räkorna på medelhög värme i smör under 2-3 minuter.
- Vänd ner den nykokta tagliatellen i såsen och servera.
- Garnera med strimlad basilikan.