Ingredienser

4 portioner
400 gram argentinsk rödräka utan skal
400 gram tagliatelle
1 st gul lök
1 st klyfta vitlök
100 gram smör
1 msk tomatpuré
1 msk skaldjursfond (gärna Touch of Taste)
1,5 dl vatten
2,5 dl grädde 30%
0,5 gram saffran
0,5 tsk salt
1 krm svartpeppar finmald
basilika

Produkter

Gör så här

  1. Snabbtina räkorna i rikligt med kallt vatten i cirka 20 minuter.
  2. Koka tagliatelle enligt anvisning på förpackning.
  3. Finhacka lök och pressa vitlök.
  4. Fräs lök och vitlök i en kastrull med i hälften av smöret.
  5. Tillsätt tomatpuré och fräs ytterligare under 1 min.
  6. Tillsätt skaldjursfond, vatten och låt koka i 10 min.
  7. Häll i grädden och låt sjuda under ytterligare 5 min.
  8. Tillsätt saffran.
  9. Smaka av med salt och peppar.
  10. Stek räkorna på medelhög värme i smör under 2-3 minuter.
  11. Vänd ner den nykokta tagliatellen i såsen och servera.
  12. Garnera med strimlad basilikan.