Bild

Ingredienser
4 portioner
400
gram
kokta vannameräkor ASC
500
gram
vongolemussla MSC
musselfonden i påsen
1
st
gul lök
8
st
potatisar (gärna mandel eller sparris)
2
st
morötter
2
msk
smör
1
msk
tomatpuré
1
tsk
sambal oelek
1
dl
vitt vin
5
dl
vatten
6
msk
hummerfond
5
dl
grädde
1
st
citron
3
msk
maizena express
Citron crème fraiche
2
dl
crème fraiche
citronzest
limpeppar och vitlökspeppar
Till servering
3
st
sticklökar
hummerfond efter smak
Produkter
Gör så här
- Snabbtina räkorna i 20-30 minuter i kallt vatten eller ta ut räkorna och tina i kyl dagen innan.
- Snabbtina påsen med vongolemusslorna 20 -30 minuter i kallt vatten eller ta ut musslorna och tina i kyl dagen innan.
- Skala och tärna löken
- Finhacka sticklökar till servering
- Skala och skär den råa potatisen i tärningar
- Skala och tärna morötter
- Smält smöret i stor kastrull, bryn lök, morot och potatisen i några minuter.
- Tillsätt tomatpurén och rör om
- Häll i vin, 4 msk hummerfond och låt koka i 3 minuter
- Häll i grädde och koka upp
- Häll i vatten, fond från musselpåsen och låt det koka sakta i 10-15 minuter tills rotfrukterna börjar bli mjuka
- Smaka av med salt, peppar, sambal oelek, citron och resten av hummerfonden
- Red av lite med Maizena om det är för tunt
- Lägg i räkorna och vongole musslorna och låt få ett snabbt uppkok.
- Finhackade sticklöken och lägg i
- Rör samman crème fraiche med citronzest och peppar
- Servera grytan i varma tallrikar med valfritt tillbehör och med en klick citron fraiche på toppen