Ingredienser

4 portioner
400 gram seafoodmix
400 gram tigerräka
500 gram avorioris
1,5 l hummerfond (vatten och hummerfond eller tärning)
400 gram gröna ärter
1 gram saffran
4 st schalottenlök
6 st cocktailtomater
2 st röd paprika
olivolja
citron
salt och peppar

Produkter

Gör så här

  1. Tina seafoodmixen och tigerräkorna.
  2. Finhacka schalottenlök.
  3. Fräs ris, schalottenlök och saffran i lite olivolja i en gryta.
  4. Tillsätt hummerfonden.
  5. Koka riset cirka 15 minuter.
  6. Riset skall ha lite "kärna" kvar när det är klart.
  7. Tärna tomaten och strimla paprikan.
  8. Stek paprikan och cocktailtomater i en separat panna med olivolja.
  9. När de mjuknat och fått färg vänd i seafoodmixen och stek i cirka 2 minuter till.
  10. Häll över blandningen och ärtorna i grytan med riset och värm på i någon minut till.
  11. Servera med aioli och citron.