Bild

Ingredienser
4 portioner
400
gram
seafoodmix
400
gram
tigerräka
500
gram
avorioris
1,5
l
hummerfond (vatten och hummerfond eller tärning)
400
gram
gröna ärter
1
gram
saffran
4
st
schalottenlök
6
st
cocktailtomater
2
st
röd paprika
olivolja
citron
salt och peppar
Produkter
Gör så här
- Tina seafoodmixen och tigerräkorna.
- Finhacka schalottenlök.
- Fräs ris, schalottenlök och saffran i lite olivolja i en gryta.
- Tillsätt hummerfonden.
- Koka riset cirka 15 minuter.
- Riset skall ha lite "kärna" kvar när det är klart.
- Tärna tomaten och strimla paprikan.
- Stek paprikan och cocktailtomater i en separat panna med olivolja.
- När de mjuknat och fått färg vänd i seafoodmixen och stek i cirka 2 minuter till.
- Häll över blandningen och ärtorna i grytan med riset och värm på i någon minut till.
- Servera med aioli och citron.