Bild
Ingredienser
4 portioner
800
gram
tigerräka skalade (rå eller förkokta med stjärten kvar)
2
msk
olivolja
3
st
vitlöksklyftor, hackade
1
msk
sojasås
1,5
msk
honung
2
st
vårlökar, skuren i bitar om 3-4 cm
Marinad
1
msk
risvin (går också bra med sherry eller sake)
1
tsk
fisksås
1
msk
ingefärajuice (pressa färsk ingefära)
1
tsk
svartpeppar, mald
Produkter
Gör så här
- Häll i alla ingredienserna för marinaden i en bunke och blanda väl.
- Lägg i tigerräkorna och täckt över bunken.
- Sätt in i kylen 1 timme.
- Häll i olivoljan i en het wok eller djup stekpanna och tillsätt vitlöken.
- Stek cirka 30 sekunder tills den fått färg.
- Häll i tigerräkorna med marinad och tillaga cirka 1 minut.
- Smaksätt med soja och honung och tillaga ytterligare 2 minuter.
- Slå slutligen i vårlöken med 30 sekunder kvar och blanda väl.
- Serveras med ris.