Ingredienser

4 portioner
800 gram tigerräka skalade (rå eller förkokta med stjärten kvar)
2 msk olivolja
3 st vitlöksklyftor, hackade
1 msk sojasås
1,5 msk honung
2 st vårlökar, skuren i bitar om 3-4 cm
Marinad
1 msk risvin (går också bra med sherry eller sake)
1 tsk fisksås
1 msk ingefärajuice (pressa färsk ingefära)
1 tsk svartpeppar, mald

Produkter

Gör så här

  1. Häll i alla ingredienserna för marinaden i en bunke och blanda väl.
  2. Lägg i tigerräkorna och täckt över bunken.
  3. Sätt in i kylen 1 timme.
  4. Häll i olivoljan i en het wok eller djup stekpanna och tillsätt vitlöken.
  5. Stek cirka 30 sekunder tills den fått färg.
  6. Häll i tigerräkorna med marinad och tillaga cirka 1 minut.
  7. Smaksätt med soja och honung och tillaga ytterligare 2 minuter.
  8. Slå slutligen i vårlöken med 30 sekunder kvar och blanda väl.
  9. Serveras med ris.