Bild
Ingredienser
4 portioner
400
gram
upptinade tigerräkor utan skal
400
gram
marlin eller annan fisk
Sås
0,5
st
gul lök
1
st
klyfta
0,5
st
citrongräs
1
st
chili urkärnad
1,5
dl
vittvin, syrligt
0,5
dl
fiskfond
0,5
dl
grönsaksfond
2,5
dl
kokosgrädde
2
msk
smör
maizena
salt och peppar
rucola
Produkter
Gör så här
- Tina fisken och räkorna i kallt vatten i kylen.
- Tärna fisken i bitar om 2 x 2 cm.
- Finhacka gul lök, vitlök, citrongräs och chili.
- Fräs allt i en kastrull någon minut med 1 msk smör.
- Tillsätt vin, fisk- och grönsaksfond.
- Låt koka upp. Sänk värmen och låt det sjuda.
- Tillsätt kokosgrädde och låt sjuda i ca 10 minuter.
- Smaka av med salt och peppar.
- Red av med maizena och sila av såsen.
- Mixa såsen slät och tillsätt samtidigt 1 msk smör.
- Hetta upp pannan på högsta värme.
- Grilla räkorna och fisken, tills de har fått färg. Fisken ska fortfarande vara rå i mitten.
- Servera med mango, chili, avokado, ostronskivling och garnera med rucola.