Ingredienser

4 portioner
400 gram upptinade tigerräkor utan skal
400 gram marlin eller annan fisk
Sås
0,5 st gul lök
1 st klyfta
0,5 st citrongräs
1 st chili urkärnad
1,5 dl vittvin, syrligt
0,5 dl fiskfond
0,5 dl grönsaksfond
2,5 dl kokosgrädde
2 msk smör
maizena
salt och peppar
rucola

Produkter

Gör så här

  1. Tina fisken och räkorna i kallt vatten i kylen.
  2. Tärna fisken i bitar om 2 x 2 cm.
  3. Finhacka gul lök, vitlök, citrongräs och chili.
  4. Fräs allt i en kastrull någon minut med 1 msk smör.
  5. Tillsätt vin, fisk- och grönsaksfond.
  6. Låt koka upp. Sänk värmen och låt det sjuda.
  7. Tillsätt kokosgrädde och låt sjuda i ca 10 minuter.
  8. Smaka av med salt och peppar.
  9. Red av med maizena och sila av såsen.
  10. Mixa såsen slät och tillsätt samtidigt 1 msk smör.
  11. Hetta upp pannan på högsta värme.
  12. Grilla räkorna och fisken, tills de har fått färg. Fisken ska fortfarande vara rå i mitten.
  13. Servera med mango, chili, avokado, ostronskivling och garnera med rucola.