Bild
Ingredienser
4 portioner
600
gram
råa vannameiräkor storlek 71/90
4
msk
olivolja
3
st
vitlöksklyftor, hackad
1
nypa
chiliflagor
0,5
st
saft från citron
1
nypa
flingsalt
Dillchimichurri
1
dl
vatten
1
msk
havssalt
1
st
hel vitlök, skala alla klyftor och finhacka
1
st
kruka färsk gräslök, hackad
1
st
kruka färsk dill, hackad
1
st
kruka koriander, hackad
2
st
färska röda chili, hackad
1
msk
paprikapulver
1
tsk
spiskummin
50
ml
vitvinsvinäger
125
ml
olivolja
Produkter
Gör så här
- Starta med chimichurri. Finns tid är det bäst att göra den dagen innan.
- Koka upp vattnet med salt och rör om tills saltet löst sig.
- Tag av från plattan och låt svalna.
- Blanda den finhackade vitlöken med örterna, chili, paprikapulver, spiskummin, vitvinsvinäger med det salta vattnet.
- Häll i olivoljan långsamt under omrörning.
- Värm olivolja i en stekpanna och stek vitlöksklyftor tillsammans med en nypa chiliflingor.
- Tillsätt räkorna och tillaga på hög värme i cirka 2–3 minuter, tills de blivit rosa.
- Pressa över saften från 1/2 citron och flingsalt.
- Serveras med ett rostat lantbröd och dillchimichurri