Ingredienser

4 portioner
600 gram råa vannameiräkor storlek 71/90
4 msk olivolja
3 st vitlöksklyftor, hackad
1 nypa chiliflagor
0,5 st saft från citron
1 nypa flingsalt
Dillchimichurri
1 dl vatten
1 msk havssalt
1 st hel vitlök, skala alla klyftor och finhacka
1 st kruka färsk gräslök, hackad
1 st kruka färsk dill, hackad
1 st kruka koriander, hackad
2 st färska röda chili, hackad
1 msk paprikapulver
1 tsk spiskummin
50 ml vitvinsvinäger
125 ml olivolja

Produkter

Gör så här

  1. Starta med chimichurri. Finns tid är det bäst att göra den dagen innan.
  2. Koka upp vattnet med salt och rör om tills saltet löst sig. 
  3. Tag av från plattan och låt svalna.
  4. Blanda den finhackade vitlöken med örterna, chili, paprikapulver, spiskummin, vitvinsvinäger med det salta vattnet.
  5. Häll i olivoljan långsamt under omrörning.
  6. Värm olivolja i en stekpanna och stek vitlöksklyftor tillsammans med en nypa chiliflingor. 
  7. Tillsätt räkorna och tillaga på hög värme i cirka 2–3 minuter, tills de blivit rosa.
  8. Pressa över saften från 1/2 citron och flingsalt.
  9. Serveras med ett rostat lantbröd och dillchimichurri